Senap- och espressosill

 
2 burkar inläggningssill á 420g
1 dl crème fraîche
flingsalt och svartpeppar från kvarn
dl senapssås (se recept nedan)

Senapssås
dl senap, svensk, finkornig
msk rödvinsvinäger
msk strösocker
tsk flingsalt
svartpeppar från kvarn
dl solrosolja eller rapsolja
3 msk kallt espressokaffe

Vispa samman senap, rödvinsvinäger, strösocker, flingsalt och svartpeppar. 
Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning.
Smaksätt med kall espresso.
Häll av sillen och låt all vätska droppa bort.
Skiva sillen i bitar och blanda den med senapssåsen och crème fraîche.
Smaksätt med kryddor och fyll en sillburk eller sillkrus och låt med fördel sillen stå 1–2 dagar.
Om man vill kan sillen ätas direkt.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0