Världens bästa Pelle

Carbonara, en skön klassiker

Vilken härlig tisdag jag haft! Min kompis Mirella kom förbi vid två-tiden och vi solade och drack dagens i flera timmar. Sen kom Peter hem och då åkte vi och handlade mat och sedan kom Mirella, Mats och Malin över vid sju. Jag lagade min carbonara och gjorde sedan egna marängen och serverade med citrongrädde och jordgubbar. Killarna satt inne och tittade på stand-up på tvn och vi tjejer satt ute på balkongen hela kvällen med bubbel och rödvin. 
 
  
En sommarkväll ute på balkongen, regn som solsken, med ett glas rött och den perfekta carbonaran. Det räcker gott och väl för att göra mig lycklig.
Här är mitt bästa recept.
 

4 PORTIONER
500 g spaghetti
3 paket bacon
4 stora vitlöksklyftor
3 ägg
1 dl grädde
1 kruka persilja
salt och nymald svartpeppar
massor av färskriven permesanost
 
Koka pastan al dente i saltat vatten.
Skiva baconet i ungefär 1 cm (kanske lite tunnare...) breda skivor och stek i en torr panna.
Blanda ägg och grädde och pressa ner vitlöken. Salta och peppra.
Riv permesanosten och grovhacka persiljan.
 
Lägg pastan på ett stort fat, häll över äggblandningen och blanda väl.
Strö över bacon, persilja och permesanosten.

Härliga dagar hos vänner

Peter och jag åkte över till Mats och Malin igårkväll där vi grillade egna hamburgare med grymma tillbehör. Sedan spelade vi uno heeela kvällen :) Dagen efter var det strålande sol och inte ett moln på himlen, så vi låg hela gänget och solade och badade i poolen precis hela dagen. Sen blev det mumsig pizza ute vid Linanäs på Ljusterö. 

 
 

Semester

I går firade jag semestern med min fina vän Helena. Tänk att jag ska få vara ledig i fyra(!) veckor nu. Galet skönt! Vi hittade ett supermysigt ställe på Söder, Bahnhof, där vi åt och drack både gott och  billigt. Sjukt bra mat och fantastiska priser! 
 

Sov gott du fina

I söndags avled en av de finaste människor jag mött, efter en olycka på Åreskutan. Hon skulle ha fyllt 25 i sommar.

Vackra fina My var alltid så glad, så omtänksam och såg alltid glädje i saker. En mer levnadsglad människa går nog inte att hitta.

För att alltid minnas den fina person du var ska jag försöka anamma ditt underbara sätt att se på livet. Med pigga, glada och nyfikna ögon. Att vara glad för det jag har och inte stressa över småsaker. Att vara lycklig här och nu.

Du har berört så många.
Tills vi ses och hörs igen...
Kärlek

RSS 2.0